Elan vzw

Skireis

Ski & snowboard Pasen 2024

Pila / Aostavallei (tweetalig gebied: Italiaans / Frans)

Prachtig skigebied met uitzicht op de Mont-blanc, Matterhorn, … • de pistes zijn toegankelijk voor het hele gezin, van de beginnende skiër tot de ervaren freerider • wachtrijen aan de liften zijn uitzonderlijk • 3 sterrenhotel met prachtige SPA en gastronomisch restaurant • ski & boardlessen voor jong en oud • avondanimaties • …

Eerste week van de Paasvakantie

Inschrijvingen

Brochure

Organisatie

* 6 dagen ski 

* Ski- of snowboardlessen: volwassenen 1/2 dag, beginnelingen en kinderen < 14 jaar heel de dag; voor kinderen vanaf 4 jaar; woensdag vrije dag 

* Animatie programma (poker, karaoké, film, tafeltennis, yoga, jenever après-ski, … ) 

* Ideaal zowel voor families als voor alleenstaanden 

* Op het einde van het verblijf, gechronometreerde afdaling met prijsuitreiking voor allen 

* Niet-skiërs : mogelijkheid tot wandelingen te voet, te langlauf of met sneeuwrackets, overdag gratis gebruik van de prachtige SPA

Inbegrepen in de prijs: half pension met drank inbegrepen, skipas 6 dagen, ski- en snowboardlessen, de animaties.

* – 6 jaar : 430€

* – 8 jaar : 630€

* – 14 jaar : 845€ 

* Vanaf 14 jaar : 905€

* Niet-skiërs: 645€ 

* Niet-skiërs – 6 jaar : 120€


Supplementen

* Single + 200€

* Kamer van 2 + 75€

* Kamer van 2 waarvan 1 kind – 8 jaar 

+ 120€

* Suite + 420€

* Kamer kant vallei +75€ / week

* Huur materiaal + 55 à 90€ (voor de week!)

* Late booking : na 1 november +85€ per gezin


Kortingen

*Kamer van 4 of 5 : – 50€ 

*Kamer van 6 met mezzanine : – 100€

!!! De niet-skiërs onder de 6 jaar worden voor de kamerkorting niet in rekening gebracht

Hotel: La Chance ***

Open sinds januari 2010, gelegen in het hartje van het station, op 1800m hoogte, met een subliem zicht op de MONT BLANC. Kamers van 2, 3, 4 pers en kamers van 5 en 6 pers met mezzanine met TV LCD, badkamer, gratis internet connectie … Gastronomische restaurant, funpark op 50m van het hotel! Prachtige SPA (sauna, turks bad, jacuzzi, …)

Skistation : Pila

Modern, familiaal, zonnig station met een grote variëteit aan pistes (75km), een uitzonderlijke site (zicht op de Mont Blanc, de Matterhorn, de Monta Rosa en Gran Paradiso). Het situeert zich tussen 1800m à 2700m en heeft uitstekende sneeuwcondities, verzekerd door sneeuwkanonnen die bijna heel het station bevoorraden.

 

Inschrijving definitief na overschrijving van een voorschot van € 250 per persoon op rekening BE58 9731 0701 4979 van ELAN. Saldo te betalen ten laatste op 20 februari 2024.

De organisatie voorziet geen reisverzekering. De meerderheid van de personen hebben reeds een verzekering (Ethias, DKV of andere), indien dit niet het geval is raden wij u aan de verzekering gelinkt aan de skipas te nemen. Het is een verzekering die u dekt in burgerlijke aansprakelijkheid, voor de schade die u anderen kunt berokkenen of de schade die u wordt berokkend door een derde; juridische verdediging, evacuatie van de piste per brancard of helikopter, dringende medische zorgen, terugbetaling van de ongebruikte dagen van de skipas, terugbetaling van de gehuurde uitrusting voor de ongebruikte dagen, medische repatriëring; het dekt u alleen op de piste (dus niet tijdens de reis, noch in het hotel …) 

 • Adres van het hotel: Chacard 5 – 11020 Gressan (Vallée d’Aoste/ Italië)
 • Inchecken is mogelijk vanaf zaterdag 15u, uitchecken dient te gebeuren tegen uiterlijk 10u.
 • Haardroger is beschikbaar in het hotel.
 • Het ontbijt wordt aangeboden tussen 8u en 9u30.
 • Volgende dranken zijn inbegrepen bij het diner: ¼ liter wijn of een soft per persoon (niet aarzelen om dit te vragen aan de obers). Plat water is steeds beschikbaar naar believen.
 • Diner voor volwassenen en kinderen wordt aangeboden om 19u. 
 • De wellness is gratis tussen 14u30 en 16u, buiten deze uren is er één gratis toegang per kamer. Per extra toegang betaal je € 8,00 (enkel volwassenen)
 • De winkel voor de ski-uitrusting opent om 8u30 en sluit om 17u. Ik raad aan dat de personen die zaterdag voor 17u aankomen reeds langsgaan bij de winkel om de file zondag te vermijden. De winkel bevindt zich naast de skischool en maakt er deel vanuit (Scuola sci Pila, P2 op de kaart). In de winkel dienen jullie zich aan te melden als deelnemer van de vzw Elan. Enkel de opslagplaats van het materiaal moet nog betaald worden voor wie er gebruik wil van maken (10€/persoon/week).
 • De lessen hebben plaats van zondag tot en met vrijdag, uitgezonderd woensdag. Tijdens de voormiddag vinden de lessen plaats van 10u tot 12u. In de namiddag hebben de kinderen les van 14u tot 16u. 
 • Een welkomstdrankje wordt jullie aangeboden de zaterdag rond 18u. Dranken die worden genomen aan de bar worden afgerekend op het einde van het verblijf.
 • Er zijn drie mogelijkheden om jullie te begeven naar de skilessen:
  • shuttle(s) die in de voormiddag vertrekken aan het hotel (rond 9u25), om terug te keren kan u uw ski’s boven laten en een kleine aangename wandeling naar beneden maken (+/- 15min)
  • met de wagen (2km), u kan uw ski’s boven laten of opbergen in de opbergplaats van het hotel (laat jullie skibotten niet in de wagen)

  • te voet wandelen tot aan de eerste parking en daar de stoeltjeslift nemen tot aan de volgende parking (meetingpoint lessen), aan de eerste parking is er ook een opbergplaats voor skimateriaal

 • De route die mijn voorkeur draagt: Metz –> Saverne –> Strasbourg–> Colmar–> Martigny–> Grand Saint-Bernard

Skipistes

Plan station (weg aankomst, weg om van het hotel naar parking 2 te gaan en de wandeling om terug te keren van p 2 naar het hotel)